Polis misshandlad med sin batong när man skulle fångas vid Göta

En polis i Borås blev nerslagen med sin egen batong och fick sedan flera slag av en man som satte sig grensle över honom.
Borås • Publicerad 28 januari 2013

Mannen greps som misstänkt för våld mot tjänsteman eller grov misshandel och satt sent på måndagseftermiddagen fortfarande anhållen.

En patrull åkte vid midnatt på ett uppdrag vid Göta. Poliserna lämnade bilen och på väg tillbaka såg de en man och det verkade som han försökte punktera däck på bilen med kniv eller något annat vasst.

Han sprang i väg och poliserna for efter. En av dem hann upp mannen och enligt uppgifter till BT blev det ett tumult som slutade med att han lyckades ta polisens batong.

Polismannen fick ett antal batongslag mot huvudet. Sedan ska det ha fortsatt med knytnävsslag mot ansikte och kropp, då han låg på marken med den andre sittande över sig.

Polisen fördes till sjukhuset som han fick lämna efter undersökning.

–Det händer ibland att man ställer radiobilen någonstans för att man har ett uppdrag i en lägenhet eller på ett annat ställe. Och när man kommer tillbaka så kan någon ha punkterat däck eller gjort annan åverkan på bilen, berättar polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Mannen som greps efter dådet är 29 år och åtalades nyligen för att ha hotat och ofredat grannar. Han ska bland annat ha viftat med en sax framför deras ansikten och många gånger ha knackat på dörrar och fönster, vid olika tider på dygnet.

Han är även åtalad för narkotikabrott vid fyra tillfällen.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.