Annons

Pojke förhörd om överfall på flickor – kan finnas fler fall tror polisen

En pojke under 15 år förhördes i går om två brutala överfall på flickor, på Hässleholmen och i Brämhult.
Borås • Publicerad 26 november 2009
Tisdag 14.30. En 15-årig flicka överfölls i gångtunneln vid Bodakyrkan. Våldsmannen som pratade om sex försvann när två personer kom gående.
Tisdag 14.30. En 15-årig flicka överfölls i gångtunneln vid Bodakyrkan. Våldsmannen som pratade om sex försvann när två personer kom gående.Foto: Lennart Magnusson

Offren blev sparkade och slagna av en kille som pratade om sex.

Pojken släpptes efter förhör.

Annons

Polisen tror att även andra flickor eller unga kvinnor har blivit överfallna.

– Ja, det kan komma in flera anmälningar. Vi jobbar för högtryck och har gott hopp om att lösa detta, sa kommissarie Sture Thorstensson vid polisens utredningsavdelning i går.

Han ville inte uppge om polisen gripit någon misstänkt. Men enligt uppgifter till BT hämtades en pojke på eftermiddagen till förhör. Killen ska inte ha fyllt 15 år, vilket innebär att han inte kan åtalas om han anses skyldig.

Vid 14.30 på tisdagen överfölls en 15-årig flicka i gångtunneln intill Bodakyrkan. En kille som pratade om sex gick till attack, slog flickan i ansiktet och sparkade henne på benen.

Han försvann när en kvinna och hennes dotter kom gående mot tunneln. 15-åringen klarade sig utan allvarliga skador och hördes senare av polisen.

Ungefär 17.00 samma dag inträffade ett överfall vid Ekgatan i Brämhult, som har stora likheter med dådet på Hässleholmen.

En 18-årig kvinna klev av bussen. En kille följde efter henne från hållplatsen och hon försökte springa iväg. Han kom ikapp, slog och sparkade henne och pratade om sex.

Men plötsligt avbröts attacken och ynglingen gick därifrån. En bil eller något annat kan ha skrämt honom.

– Vi tror definitivt att det var samme man i båda dessa fall. Det gäller att få tag i honom så snabbt som möjligt och lösa detta, sa Sture Thorstensson på onsdagsförmiddagen.

Brottsmisstankarna som utreds är försök till våldtäkt, misshandel och sexuellt ofredande.

Annons

– Vid båda tillfällen sa han saker med sexuell innebörd, berättar Sture Thorstensson.

Offren har sagt att förövaren var helt okänd. Signalement och närheten mellan brottsplatserna gör att polisen tror att de råkade ut för samme kille.

Sent i söndags kväll överfölls en 19-årig kvinna på en gångbana vid Solvarvsgatan. En okänd man högg henne med något vasst i ryggen och slog henne i ansiktet.

– Det har inte samband med de två andra händelserna. Signalementen stämmer inte alls, säger Sture Thorstensson.

Den 19-åriga kvinnan fick allvarliga men inte livshotande skador och har nu kunnat höras av polisen.

– Som vi ser det var dådet helt oprovocerat. Tyvärr har vi ingen misstänkt, säger Hans Kinander vid länskriminalen i Borås.

Misshandel av okända Förra året fick polisen 47 anmälningar om att kvinnor i Borås kommun misshandlats utomhus av okända gärningsmän. Dessutom blev några flickor mellan 15 och 17 år offer för sådana brott.Även under 2007 anmäldes cirka 50 misshandelsfall av den typen i Borås.Det är ovanligt flickor och kvinnor blir våldtagna eller utsatta för våldtäktsförsök utomhus av okända. Det inträffar högst några gånger om året i Borås.

Källor: Polisen och Brottsförebyggande rådet

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons