Annons

Pizzeriaägare döms – t-shirt blev avgörande: ”Drack bara te”

Mannen, utan arbetstillstånd, stod bakom disken med en t-shirt med pizzerians namn på.
Nu döms ägaren.
Borås • Publicerad 10 maj 2018
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Det var i maj förra året som polisen genomförde en arbetsplatskontroll på restaurangen i centrala Borås.

Polisen tog en personalliggare i beslag och i den fanns ett namn som förekom i princip under varje dag i två månader.

Annons

Namnet tillhörde en man som vid polisens kontroll befann sig bakom disken. På sig hade han en t-shirt med restaurangens namn och numret till pizzerian.

Mannen var inte från Sverige och saknade arbetstillstånd – polisen misstänkte därför att ägaren begått brott mot utlänningslagen.

Ägaren nekade och hävdade att mannen aldrig arbetat på restaurangen utan att han bara varit där för att han inte hade någon annanstans att vara.

– Han kom till restaurangen och drack te, förklarade ägaren.

Anledningen till att han stod inskriven i personalliggaren berodde, enligt ägaren, på att Skatteverket hade sagt alla som går bakom disken måste skrivas in. T-shirten hade han på sig av samma anledning, menade ägaren.

Domstolen gick dock helt på åklagarens linje och menade att personalliggaren i kombination med t-shirten helt uteslöt andra förklaringar.

Ägaren döms nu för brott mot utlänningslagen och ska betala 9 000 kronor i dagsböter samt en avgift till staten på 22 000 kronor.

Jonas Ekelund

Jonas EkelundSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons