Pensionärer tvingas till kilometerlång omväg

Att ta sig till PRO:s samlingslokal på Trandared är inte lätt, såvida man inte slänger upp rullatorn på ryggen och simmar över Lillån.
Borås • Publicerad 7 mars 2008

På grund av delade meningar mellan byggherren och markägaren tvingas 200 pensionärer i veckan att gå en kilometers omväg för att komma till sin lokal på Trandared. Vare sig markägaren eller byggherren vill lägga pengar på en genvägsbro över ån.

I september 2007 fick pensionärerna sin efterlängtade möteslokal. Kommundelskontoret lovade att stå för hyran och allt tycktes vara frid och fröjd. Men man glömde en liten detalj - en bro.

Redan när huset påbörjades lovade byggherren Lennart Svensson att det skulle byggas en bro i höjd med samlingslokalen, enligt PRO. Ett muntligt löfte som nu runnit ut i sanden.

Lennart Svensson skyller på bilfirman som ligger på andra sidan ån. Han menar att Lasse Skoglund, som är ägare till Borås Bilcenter och även marken, ställt orimliga krav på brobygget.

– Så länge förhandlingarna pågår så vill jag inte uttala mig. Jag kan inte bygga en bro till vilket pris som helst, säger Lennart Svensson.

Hos bilfirman är uppfattningen en helt annan.

– Skitsnack. Vi har inte ställt några som helst krav. Det här kör han väl med bara för att han inte har pengar till bron. Han har själv författat avtalet, vi har inte krävt en spänn, säger Lasse Skoglund.

Annsofie Andersson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.