Annons

Paret lyckades häva köpet

– Jag är glad att jag lyckades häva mitt köp innan vi flyttade in.
Borås • Publicerad 14 maj 2008

Det säger boråsaren Mikael Greus, vars putshus i Sjömarken var mögelskadat innan det var färdigbyggt.

Förra våren var Mikael Greus och hans sambo Linda Harju på väg att flytta in i ett nybyggt putshus i Sjöhagenområdet.

Annons

Men innan paret hann flytta in upptäcktes att huset var fuktskadat och hade mögelangrepp.

Parets hus ingår i det kvarter med 30 bostäder som företaget Sköna Hus producerat. Inflyttningsdatumet flyttades fram och efter många turer bestämde sig det unga paret för att häva köpet.

– Det har varit ett långt och jobbigt år för oss, säger Mikael Greus.

Huset har nu gjorts i ordning. Men det finns alltså fler hus på området som är byggda med samma konstruktion. Alla har undersökts inom ramen för det omfattande projekt som SP utför på uppdrag av SBUF, Svenska byggbranschens utvecklingsfond, och som tar ställning till hela problematiken med de enstegstätade fasaderna runt om i landet.

Materialet ska besvara de båda frågorna om hur de befintliga husen ska åtgärdas, och hur problem ska undvikas i framtiden. I sommar ska SP presentera sitt förslag.

Sköna Hus vd, Ulrik von Schedvin, vill inte i dagsläget lämna någon kommentar i BT.

När skadorna upptäcktes i fjol somras beklagade von Schedvin i ett uttalande i BT att Sköna Hus inte nåtts av informationen om att de enstegstätade putsfasaderna var en riskabel konstruktion.

”Den information som tidigare fanns på SP i Borås nådde bara ut till de byggföretag som var kunder där, den har inte blivit allmänt känd förr-än nu”, framhöll han.

Jan Lindsten
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons