Olsson vill rädda kvar gatuköket

Efter BT:s artiklar om Lotfi Chebil som tvingas flytta sitt gatukök har nu kommunalrådet Ulf Olsson (S) reagerat.
– Jag tycker att han ska få vara kvar.
Borås • Publicerad 3 december 2010
Foto: 

För några dagar sedan skrev BT om Lotfi Chebil som under snart fem års tid sålt chawarma från sitt gatukök på Holmsgatan. Han använder en ombyggd liten lastbil, och han flyttar den alltid när han inte är där och arbetar.

Trots det anser gatukontoret att han måste sluta med verksamheten, i alla fall på den plats han nu utnyttjar. De anser nämligen inte att han passar in i gatubilden och den plan som finns för stadskärnan.

Många av BT:s läsare reagerade på artikeln och på kommunens sätt att agera i frågan. En av dem som reagerade var kommunstyrelsens ordförande, alltså Borås ledande politiker Ulf Olsson.

– Jag tycker det är ett märkligt agerande från gatukontorets sida, säger han.

Därför har Ulf Olsson nu uppmanat politikerna i gatunämnden att ta upp frågan och även uppmanat dem att låta Lotfi Chebil stå kvar på samma plats.

– Jag tycker att vi ska ha en levande stadskärna med puls. Det är inget museum, säger han.

Ulf Olsson menar att gatukök i stil med det som Lotfi Chebil driver är ett naturligt inslag i en stad av Borås storlek och säger att han gärna skulle se fler hellre än färre.

– Sedan finns det en annan aspekt också. Det här är en företagsam kille och då ska vi inte förstöra för honom, säger Ulf Olsson som också träffat Lotfi Chebil personligen för att diskutera saken med honom.

– Jag hoppas att gatunämnden kommer hitta en bra lösning på det här, men det är många partier som sitter där, och jag kan inte göra annat än att uppmana mina partimedlemmar att arbeta för att han ska få vara kvar, säger Ulf Olsson.

Patrik Westerlund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.