En 35-åring från Göteborg som häktats för grovt koppleri kan ha rört sig på klubbar i Borås med unga kvinnor som såldes till sexköpare.
Borås • Publicerad 9 mars 2010

Mannen är tidigare dömd för våldtäkter och har varit en känd nöjesprofil i Göteborg.

Han förmedlade unga kvinnor som dansare vid olika event, oftast på klubbar.

Men ett par flickor har i förhör berättat att han även sålde dem till män som ville ha sex.

– Det finns tecken på att han kan varit på någon klubb i Borås med de här flickorna som dansare. Han har nog rört sig på de flesta orter i Västsverige, säger inspektör Mats Paulsson vid polisens människohandelsgrupp i Göteborg.

Kan ha verkat i Sjuhärad

Därför utesluter man inte att 35-åringen kan ha begått brott i Sjuhärad.

– Vissa tjejer som han körde runt till event på klubbar har bara dansat, andra såldes även som prostituerade till olika män. Men det skedde inte inne på klubbarna, berättar Mats Paulsson.

Lockade med modelljobb

Polisen har identifierat och förhört ett par offer, fast söker andra unga kvinnor som kan ha utnyttjats.

– Vi tror att det finns fler som råkat ut för honom och behöver hjälp och stöd, säger Paulsson.

35-åringen greps i Alingsås och sitter nu häktad i Göteborg.

I höstas fick människohandelsgruppen tips om att unga svenska kvinnor såldes som prostituerade i Göteborg, men också i Helsingborg och andra städer.

Tipset ledde till 35-åringen som varit känd på inneställen i Göteborg. Han har dömts för våldtäkter av unga kvinnor som lockades med modelljobb, men hamnade på privata fester där de drogades och våldtogs.

Var elitidrottare

Mannen beskrivs som mycket manipulativ. Polisen försöker nu kartlägga hans verksamhet och kontaktnät.

– Det är mycket angeläget att vi kan få kontakt med andra kvinnor än dem vi redan känner till, säger Mats Paulsson.

35-åringen har varit elit-idrottare och har i olika sammanhang fått smeknamnet eller öknamnet ”Pimp” som tillägg till sitt vanliga namn.

Den som råkat ut för honom eller vet något om vad han hållit på med och vilka som köpt sex kan kontakta polisen på telefonnummer 031-739 25 02.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.