Ökänd nätbedragare häktades för nya bluffar på Blocket

Den 25-årige boråsaren döms gång på gång för systematiska bedrägerier på internet.
Borås • Publicerad 17 oktober 2008

På fredagen häktades han för nya nätbluffar.

Som tidigare handlar det om mobiltelefoner och annat som annonserats ut på Blocket och andra sajter. Kunder som lockats har blivit blåsta på både saker och pengar.

– Man kan nästan lägga karbonpapper mellan denna och tidigare utredningar mot mannen, säger kammaråklagare Mats Jansson.

Denna gång anklagas 25-åringen för att ha blåst minst ett 30-tal personer som lockades av erbjudanden om mobiltelefoner, spel och annan hemelektronik. Han har bland annat utnyttjat sajten Blocket och bedrägerierna ska ha pågått från maj till nu i oktober.

Utredningar om mannens systematiska bluffar brukar svälla och fler anmälningar kan strömma in.

BT har flera gånger skrivit om den unge boråsaren som drivs av ett sjukligt behov av att fortsätta med nätbedrägerier.

Han brukar erkänna allt han anklagas för och gör inga försök att dölja sitt kontonummer eller andra uppgifter som går att spåra till honom.

– Jag kan inte sluta. Jag får en kick. Jag vill ha hjälp, har han sagt vid tidigare rättegångar.

Hundratals personer har redan tidigare råkat ut för honom och sammantaget handlar det om bedrägerier får flera hundratusen kronor.

– För hans egen och andra skull borde detta stoppas. Han har ju tidigare dömts till fängelse eller andra påföljder, men han verkar behöva hjälp. Kanske kan frivården undersöka möjligheter till behandling i någon form, funderar Mats Jansson.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.