... och första snön för Sjuhärad kan komma i morgon

På torsdag kan årets första snö komma i Sjuhärad.
Borås • Publicerad 19 oktober 2010
Foto: 

För onsdagen har det utfärdats en varning som gäller snö för nästan hela östra halvan av Sverige, men det området ska inte påverka Sjuhärad.

På torsdagen kommer det dock in ett nytt nederbördsområde, och den här gången är det även Sjuhärads tur.

– Torsdagen blir lite mer problematiskt för er. Med tanke på de kalla luftmassor vi har så är det mycket sannolikt att det kommer som snö och blötsnö, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog vid SMHI.

Enligt prognosen börjar det som regn på torsdagseftermiddagen för att sedan gå över mer och mer till snö. Temperaturen varierar runt nollan med ett par plusgrader.

Förutom att det kan bli snöhalka på sina håll under torsdagen så varnar Alexandra Ohlsson också för besvärlig ishalka efter att nederbördsområdet drar bort.

– Det klarnar upp väldigt snabbt på natten mellan torsdag och fredag, och då är det stor risk att halkan slår till väldigt fort.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.