Ny sportbar i Borås

I helgen fick Borås en ny stor sportbar med namnet Franks. Efter omfattande renovering kunde man öppna i City Bingos gamla lokaler på Torggatan.
Borås • Publicerad 13 december 2009
Gunilla och Bo Molin med de tre ägarna Tran, Teoh och Jari Hjertqvist när nya Frank kök och sportbar hade invigningskalas.
Gunilla och Bo Molin med de tre ägarna Tran, Teoh och Jari Hjertqvist när nya Frank kök och sportbar hade invigningskalas.Foto: PeGe Johansson

Efter en omfattande renovering och nybyggnation av City Bingos lokaler på Torggatan, granne med Rådhuset, kan baren öppna efter att ha fått klart med myndigheterna om byggnationen och fullständiga utskänkningsrättigheter.

– Vi tror på vår satsning, det är ett vinnande koncept, i Borås har inte funnits en riktig sportbar på flera år, säger Jari Hjertqvist, en av de tre ägarna .

I gamla Posthuset på Torggata startade Sveriges största sportbar kedja O´Learys en stor sportbar som aldrig blev lönsam, utan fick läggas ner.

Är då inte de nya ägarna av Franks rädda för att det finns en överetablering av barer i centrala Borås?

– Vi har startat två thairestauranger i Borås, inte många trodde att det skulle fungera bra, Thai Silk på Gågatan och nu senast Golden Elephant i Midashuset. Vi tror att även en sportbar, med ett så bra läge som vi nu har i city, kommer att gå bra säger de tre ägarna Jari Hjertqvist, Tran och Teoh.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.