Nu kommer sommaren tillbaka

Solen och värmen återvänder till oss.
Borås • Publicerad 4 augusti 2009
Värmen åervänder till Sjuhärad för några dagar.
Värmen åervänder till Sjuhärad för några dagar.Foto: Bjrn Larsson Ask / SvD / SCANPI

Efter en månad av dystert väder med regn och rusk kommer nu solen tillbaka igen. De närmaste dagarna blir det varmt nog för strandliv med bad och grillning på kvällen. Och det håller sig hela helgen med en värmetopp på söndagen. Så lägg planerna på stillasittande läsning inomhus på hyllan och njut av sommarvärmen.

Det är en högtrycksrygg som växer in över Sverige och stabiliserar sig under onsdagen. Vi i kan vänta oss att kvicksilvret stiger till nästan 25 grader i Sjuhärad, när solen är framme. Mest sol och värme får kusten.

Till en början lägger sig stackmolnen över Sjuhärad men de väntas lätta framåt helgen. Kanske blir det en skur under lördagen, men i övrigt uppehåll och gott om sol.

Men skynda på och njut, för redan på tisdag faller temperaturen rejält. Ner mot 16 grader kan det bli på tisdagen, uppger en väderprognos.

Jesper Wasling
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.