Annons

Mp:s Eva Théen Johansson avgår

Eva Théen-Johansson (mp) lämnar posten som ledamot i kommunstyrelsen.
Borås • Publicerad 7 maj 2008
Eva Théen-Johansson avgår.
Eva Théen-Johansson avgår.Foto: Lars-Åke Green/BT Arkiv

För bt.se uppger hon att det beror på att hennes arbete tar alltmer tid.

– Min man och jag har ett textiltryckeri och i april blev vi prisbelönta. Efter detta håller företaget på att expandera och jag hinner helt enkelt inte med allting. Jag behövs i företaget och nu måste jag välja.

Annons

– Jag tror att det här blir det allra bäste både för mig och för partiet. Jag känner själv att jag har varit med så länge och det behövs nya förmågor.

Hon kommer dock att sitta kvar i kommunfullmäktige och som gruppledare för miljöpartiet. Ikväll kommer av allt att döma hennes efterträdare att utses vid ett partimöte.

Eva Theen Johansson har suttit i kommunstyrelsen i drygt fem år och har varit medlem av miljöpartiet i Borås ända sedan 1982.

Vad tänker du kring din avgång?

– Det är förstås jätteroligt, men samtidigt känns det lite både och just nu. Visst kommer jag att sakna att sitta i kommunstyrelsen, för när man sitter i majoriteten har man verkligen möjligthet att påverka.

Men vi har inte sett det sista av Eva Théen-Johansson inom Boråspolitiken?

– Inte riktigt ut. Jag kommer att sitta kvar i fullmäktige mandatperioden ut.

Niclas Sennerteg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons