Misshandlade sambo efter erkännande om otrohet

Mannen frågade sin sambo om att hon hade varit otrogen. När han fick ja kastade han en tallrik mot hennes ansikte. Parets lilla barn såg på.
Borås • Publicerad 18 september 2012

Misshandeln fortsatte sedan med knytnävsslag och sparkar. Nu döms mannen, som är i 40-årsåldern, till samhällstjänst i 100 timmar för misshandel och olaga hot. Han ska också betala skadestånd till kvinnan med 18 400 kronor.

Kvinnan och parets fyraåring befann sig i badkaret då mannen konfronterade henne med sina anklagelser efter att ha hittat sms i kvinnans telefon. Så småningom tog ett äldre syskon ut fyraåringen ur badrummet. Mannen låste dörren och fortsatte misshandeln. Först när en släkting kom till lägenheten upphörde han.

Mannen har nekat till anklagelserna och sagt att kvinnans skador uppstod i ett ömsesidigt tumult, men det tror inte tingsrätten på.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.