Misshandlade och hotade med HA

Mannen misshandlade en 60-årig och hans son på Sjöbo. Han krävde pengar och hotade med Hells Angels. Nu åtalas han både för det dådet och för hot och misshandel mot andra.
Borås • Publicerad 10 mars 2010

Men mannen, en 28-åring från Småland, förnekar att han hotat med mc-gänget eller påstått att han varit medlem i många år:

– Jag betalar varje år in lite pengar, men det går till stödjande verksamhet för kvinnor och barn. Då brukar jag få en almanacka att hänga upp, fast något annat har jag inte att göra med Hells Angels.

Men offren för dådet på Sjöbo är helt säkra på att han hotade med mc-gänget.

En man i 25-årsåldern hade dömts för misshandel av en kvinna och i domen stod att hon skulle få 30 000 kronor i skadestånd.

Mannen från Värnamo, som kände kvinnan, dök plötsligt upp för att kräva in skadeståndet:

– Vet du vad det är för dag i dag? Domen har vunnit laga kraft och du ska betala! Annars kan du aldrig sova lugnt på nätterna och du ska veta att jag är med i Hells Angels sedan många år.

Det blev bråk mellan männen. 25-åringen pappa försökte ingripa, men fick flera slag mot ansiktet och föll till marken. Då sparkade den andre honom mot kroppen.

25-åringens lillebror blev också slagen och sparkad så att ett revben knäcktes.

Det hände förra sommaren. Lite senare den sommaren ska 28-åringen från Värnamo ha misshandlat en medtrafikant som reagerade mot att han kört vårdslöst i Borgstena.

Vid ett annat tillfälle blev en anställd på arbetsförmedlingen i Borås hotad då han krävde att mannen från Värnamo skulle visa legitimation:

–Jag blev arg och kallade honom jävla idiot. Men jag hotade honom inte, sa han i polisförhör.

Mannen nekar till nästan allt han åtalas för.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.