Misshandlade frun och svärmodern

Mannen gav sig på sin fru och sedan sin svärmor.
Borås • Publicerad 7 december 2010

Nu döms den 28-årige mannen med adress i Borås för misshandel mot de båda kvinnorna. Påföljden blir skyddstillsyn med samhällstjänst.

Händelsen inträffade i november. Svärmodern berättade vid rättegången att hon såg hur svärsonen tog stryptag på hennes dotter och knuffade henne mot en vägg. Kvinnan hade parets lilla barn i famnen.

När svärmodern frågade mannen vad som försiggick gav han sig på henne också. När polisen kom till platsen satt mannen grensle över svärmodern som var slagen blodig i ansiktet.

Mannen har erkänt brott men sagt att han inte minns något eftersom han var kraftigt berusad.

Mannen åtalades för grov kvinnofridskränkning och var misstänkt för att vid flera tillfällen ha kränkt och slagit frun. Kvinnan hade berättat om det i polisförhören, men tonade sedan ned uppgifterna. Tingsrätten anser därför att inte brott kan styrkas.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.