Mark : "Det räcker inte med effektivisering"

Borås • Publicerad 11 oktober 2008

Marks kommun behöver troligen inte agera akut för att kompensera de minskade skatteintäkterna 2009. Den stora utmaningen kommer istället året därpå.

– Enligt den senaste prognosen får vi 44 miljoner mindre 2010 än vi trodde för ett år sedan, säger ekonomichef Karin Hydén.

Förutsättningarna blev kända i går och ska diskuteras i budgetberedningen på måndag.

– Jag har inga svar idag på vad som måste göras, men eftersom det är så stora pengar så räcker det inte med effektiviseringar, säger Karin Hydén.

Nämnderna fick sina ramar för 2009 hösten 2007, och hon tror inte att det blir aktuellt att kommunledningen reviderar dem. Mark har tidigare räknat med att klara resultatmålet på 30 miljoner och därför finns ett visst utrymme för minskade intäkter.

Kommun: Mark Skattesats: 21:64Ny prognos för skatteintäkter 2009: 1,5 miljarderMinskning av skatteintäkter jämfört med tidigare prognos: 7,9 miljoner kr

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.