Mannen som inte fick nog av polisen

Haffad tre gånger om på mindre än ett dygn.
Borås • Publicerad 5 oktober 2014

Frågan är vad syftet med helgens Boråsbesök var. Av beteendet att döma verkade Linköpingsbon i 30-årsåldern vilja umgås med polisen.

Det började med omhändertagande för fylleri natten till lördag.

Efter att ha sovit ruset av sig promenerade han ut från polishuset i lördags morse – för att strax återvända igen.

Detta efter att ha gripits för stöld av kläder på MQ, till en summa av 2?700 kronor.

– Dessutom uppgav han falsk identitet när han förhördes. Karl'n var lika dålig lögnare som han var tjuv. Han uppgav identiteten på en kille som var 25 centimeter kortare än han själv, dessutom visade passfotot att de var totalt olika till utseendet, säger Fredrik Zetterlund, inre befäl på Boråspolisen.

När rätt identitet äntligen var fastställd, fick Zetterlund ett löfte från Linköpingsbon när denne släpptes.

– Jag sa till honom att ta det lugnt och inte hitta på fler dumheter, det lovade han dyrt och heligt.

Tydligen har östgöten dåligt minne, för klockan 16.51 i lördags eftermiddag var det dags igen, den här gången greps han för försök till stöld på Cassels, Knalleland.

Eftersom det inte var samma polispatrull som grep honom den här gången, försökte sig Linköpingsbon ånyo på en lögn om vem han var.

Tredje gången gillt, tack vare detta fick han umgås med sina nyfunna vänner på polishuset i Borås i nästan dygn, han anhölls nämligen av åklagare. Brotten: stöld, försök till stöld och falsk tillvitelse gånger två.

Kanske hann han med ytterligare något ofog – som inte kommit till polisens kännedom ännu.

– Vem vet han kanske kommer tillbaka snabbare än vi anar, säger Fredrik Zetterlund med ett skratt efter att mannen släppts ut i det fria strax före klockan 14.

Magnus PJ Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.