Mångfalden ska öka på Brämhults gårdar

Fritidsgårdarna på Brämhult och Hässleholmen ska omorganiseras.
Borås • Publicerad 29 oktober 2008

Ledarna ska flytta runt och ungdomarna få mer att säga till om.

I måndags var det en stor temadag med inriktning på framtiden för de fem gårdarna i kommundelen.

På plats fanns politiker, fritidsledare, ungdomar, kommunens tjänstemän med flera.

Man presenterade en idé till en ny organisation. Den innebär att fritidsledarna ska släppa sina revir, berättar Tommy Nilsson, chef för skola och fritid:

–?De ska jobba mycket friare under samma paraply. Förändringar upplevs ofta som lite obehagliga, men jag känner att det finns en nyfikenhet och öppenhet bland fritidsledarna att göra så här.

Bakgrunden till förändringen är framför allt riktlinjerna som kommunfullmäktige har satt upp för hela kommunen.

Enkät gjordes

De säger bland annat att samarbetet mellan skola och fritid ska bli bättre, samt att öka mångfalden på de olika gårdarna.

Men den kanske viktigaste punkten är att ungdomar ska få mer att säga till om.

Tommy Nilsson hänvisar till en enkät som har gjorts. Många ungdomar tycker att alldeles för mycket av verksamheten bestäms av ledarna istället för ungdomarna:

–?Och när det väl kommer upp en idé från ungdomarna tar det ofta så lång tid innan det händer något så att entusiasmen svalnar.

Nu går man vidare, bland annat med en ny träff i november:

–?Då ska vi ha med fler ungdomar, så många som möjligt. Vi måste få till fler som får säga sitt, avslutar Tommy Nilsson.

Pelle Boersma
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.