Annons

Många tackar nej till vaccin

I går startade vaccinationen mot svininfluensan på de flesta skolor i Borås. På Norrbyskolan är man dock bekymrad över att så många elever tackat nej.
Borås • Publicerad 10 november 2009
Alexandra Papalexi, 6 år, får här sitta i mammas knä medan skolsköterskan Ada Barahona ger henne ett vaccin mot svininfluensan.
Alexandra Papalexi, 6 år, får här sitta i mammas knä medan skolsköterskan Ada Barahona ger henne ett vaccin mot svininfluensan.Foto: Lennart Magnusson

Med start i går har man nu börjat vaccinera barn mot svininfluensan. De yngre barnen vaccineras på BVC, skolbarnen vaccineras i skolan. På de flesta skolor började arbetet med detta i går och allt flöt på bra.

På Norrbyskolan är skolsköterskan Elisabeth Freij dock oroad över att så stor del av eleverna, fler än hälften, tackat nej till att vaccinera sig.

Annons

– Det är naturligtvis upp till var och en, och det har jag inga synpunkter på. Det som däremot kan oroa mig är att besluten ibland grundar sig på rykten och information som man inte kan lita på, säger hon.

Många föräldrar som tackat nej hänvisar bland annat till filmklipp på You-tube.

Patrik Westerlund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons