Man sa att han drogats på krog – friades från åtal om narkotikabrott

Mannen sa att någon måste ha spetsat hans glas med droger på krogen. Då friades han från åtal för narkotikabrott och drograttfylleri.
Borås • Publicerad 8 december 2010

Det är inte orimligt att det gick till som han påstår, skriver Borås tingsrätt i sin dom.

I våras stoppades en 50-årig man från ett samhälle norr om Göteborg i en poliskontroll i Borås. Kvällen före hade han varit på en krog i centrum, där han druckit öl och drinkar.

Men utandningsprov och analyser visade att mannen inte var alkoholpåverkad. Däremot hade han amfetamin i blodet.

50-åringen förnekade bestämt att han tagit narkotika:

- Jag kände mig inte påverkad och använder inte droger så det låter osannolikt. Den enda förklaringen jag har är att någon preparerade mitt glas när jag var på toaletten, sa han under rättegången.

50-åringen påpekade också att han vid ett par andra tillfällen senare under året stoppats av polis, utan att tester gett utslag.

Och i hans jobb råder nollvision mot droger och hans skulle aldrig äventyra sin karriär genom att använda narkotika.

Man ska vara tveksam till uppgifter om att någon drogats utan sin vetskap, förklarar rätten i sin dom. Men i detta fall framstår det mannen sa inte "som så orimligt att det kan lämnas utan avseende".

Slutsatsen efter en sammantagen bedömning blev att han skulle frikännas.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.