Mammor fick gå i gatan med barnen

– Gångvägen var inte skottad. Vi fick gå i gatan med våra barnvagnar.
Jennie Sundqvist och Madeleine Andersson är kritiska till hur snöröjningen sköts i Borås.
Borås • Publicerad 10 december 2010
På eftermiddagen var det enklare att ta sig uppför backen mot Kristineberg. Jenny Sundqvist, med barnen Wilma och Sebastian, samt Madeleine Andersson med Felicia i barnvagnen.
På eftermiddagen var det enklare att ta sig uppför backen mot Kristineberg. Jenny Sundqvist, med barnen Wilma och Sebastian, samt Madeleine Andersson med Felicia i barnvagnen.Foto: Jan Pettersson

De båda mammorna från Gånghester skulle till öppna förskolan på Kristineberg i går förmiddag. De gick av bussen i höjd med Daltorpsskolan och skulle promenera över gångbron, förbi Maxi och uppför backen till öppna förskolan som ligger i samma lokal som Kristinebergs bibliotek. På några ställen fick de lyfta vagnarna över snövallar och på gångvägen uppför Lars Kaggsgatan låg snön kvar.

– Det blev alldeles för tungt för att köra barnvagnar i snömodden, inte minst för Madeleine som är gravid, säger Jennie Sundquist.

Istället fick de gå på gatan ute i trafiken, vilket inte kändes bra.

– Jag hade förstått om de inte hunnit skotta om klockan var sex, men nu är hon tio för förmiddagen, säger Jennie Sundqvist.

Hanna Grahn Strömbom
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.