Annons

Linnémarschen en riktig mara

Första dagen på årets Linnémarschen kommer att bli en stentuff utmaning på 42 195 meter.
Borås • Publicerad 7 maj 2008

En riktig mara. Så det gäller att vara förberedd.

Nytt för i år är att Linnémarschen är uppdelad på två dagar. En maratonvandring på 42 kilometer under lördagen och fyra lite kortare sträckor på 21, 14, nio och 5 kilometer på söndagen.

Annons

– Jag tror det är många som vill testa sig själva om de orkar att gå hela streckan på lördagen, säger Jörgen Ivarsson, marknadsansvarig på arrangerande Hestra IF.

I går hade över 150 personer anmält sig för att gå lördagens maraton. Målet är att omkring 300 ska vandra den långa sträckan.

– Man kommer att passera många fina platser under den långa vandringen. Bland annat Hårsåsen med en vidunderlig utsikt, säger Jörgen Ivarsson, och tillägger att det är IK Ymer som ställer upp med funktionärer på lördagen.

Förutom nyheten med maratonsträckan och att arrangemanget är uppdelad på två dagar kommer de allra flesta som gått de senaste åren att känna igen sig. För tredje året i rad startar vandrarna på Borås Arena.

– Den korta äventyrsvandringen på fem kilometer har några nya stationer i år jämfört med förra året, säger marschgeneralen Thomas Krafft.

Hestra IF hoppas att årets upplaga kommer att slå nytt rekord, vilket innebär upp emot 4?000 deltagare.

– Över 2?000 har anmält sig i dagsläget. Men vi har flera listor från företag och turisbyrån som ännu inte är registrerade. Vi tror dessutom att omkring 1?000 personer kommer att direktanmäla sig på Borås Arena, säger Jörgen Ivarsson.

Så många har anmält sig hittills:

Totalt 1497 anmälda (tisdag eftermiddag)

Tjejer 906 (61 procent)

Killar 590 anmälda = (40 procen

Medelålder 43 år (från 1 år till 88 år)

42 km Marathon Walk – 139 st

21 km – 363 st

14 km – 358 st

9 km – 189 st

5 km – 448 st (Äventyrsvandringen)

Dessa går tillsammans 22 414 km. Ett halvt varv runt jordklotet.

Det finns möjlighet att anmäla sig ända fram tills starten går.

Håkan Rosenqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons