Läs Lars-Åke Lagrells svar

Borås • Publicerad 3 september 2008

14 augusti 2008 svarade Lars-Åke Lagrell:

Hej!

Jag har inte smutskastat någon. Jag har däremot konstaterat att kravet på reklamfritt är mycket tydligt och något som UEFA aldrig kan göra avkall på. Jag sa detta som ett svar på lokala skriverier om UEFA:s oförskämda krav.

Reklamhanteringen i Borås har också medfört kritik mot Svenska Fotbollförbundet.

Nu vet alla att det reklamfria inte är förhandlingsbart. Däremot är det fritt för vem som helst att avstå från att söka de stora finalerna. Sverige och Norge ska söka EM 2016 och då ska såväl arenor som fan-zons vara reklamfria.

Jag sa det också som ett svar på Max försök att låta allmänheten stötta företaget. Om många skulle stötta skulle man få UEFA att ändra sig var förmodligen tanken. Och allt detta fick fortgå.

Jag tycker, men det sa jag aldrig, att kommunledningen direkt skulle ha ställt det hela till rätta - istället för att börja diskutera det skäliga i UEFA-kravet.

FIFA och UEFA har nu skapat fred med alla elitföreningar och detta har skett genom att just de reklamfria "om- givningarna" (inkl. alla supporterplatser i parker, etc.) nu ger stora pengar ... genom att de ensamma sponsorerna får betala mera - samtidigt som de vet att de är totalt ensamma sponsorer. Konkurrenter som försöker komma in olika andra vägar stoppas. Detta är fakta.

En av de föreningar som har fått ersättning från de nya intäktsslagen är IF Elfsborg.

Jag måste ge Svenska Fotbollförbundets mycket tydliga uppfattning - men någon smutskastning har jag inte ägnat mig åt. Och jag har väl svårt att tro att någon lägger något i min mun som jag inte har sagt. Men att hitta någon annan skyldig part än Borås kan jag inte.

Hälsningar

Lars-Åke Lagrell, ordförande i Svenska fotbollsförbundet

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.