Läs BT digitalt – 3 månader för 3 kronor

Just nu kan du läsa lokal journalistik från Borås och Sjuhärad i tre månader för tre endast kronor. Du får granskande artiklar, personliga reportage och senaste nytt.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Testa Borås Tidning • Publicerad 20 januari 2023 • Uppdaterad 1 mars 2023

Med kontot BT Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på bt.se, och nyhetsappen ”Min BT” där du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde. (OBS! Livesport flyttas till Digital Plus den 1 april och kommer då inte längre finnas tillgängliga med Digital Bas).

Du får tillgång till alla nyheter på bt.se och nyhetsappen ’MinBT’ där du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde. Dessutom ingår det digitala lojalitetskortet ‘BT-kortet’ fyllt med förmåner.

Första tre månaden betalar du endast 3 kr, därefter förlängs prenumerationen automatiskt en månad i taget till ordinarie pris. Du avslutar enkelt din prenumeration när du vill genom att meddela oss sju dagar innan pågående period löper ut.

Lästips till dig som blir prenumerant:

Här är de 90 gängmännen i BT:s kartläggning – ledarna, topparna och utförarna.

BT har kartlagt deras brott, och hur våldet och hoten fortsätter trots att de sitter inlåsta.

Mitt under pandemin hittade Dalsjöforsparet sitt drömhus. En vingård i norra Italien. Då bestämde de sig för att chansa. De packade bilen och drog genom Europa till Piemonte.

Nu lever de i ett stenhus på 250 kvadratmeter med en terras i söderläge.

– Vi hade ingen aning om vad vi skrev på, men bestämde oss för att lita på dem.

Polisläraren Ida Bogren fick gå på dagen efter att ledningen på polisutbildningen i Borås uppfattat henne som för hårdhänt och tuff i sin respons till polisstudenterna.

Nu har studenterna startat en namninsamling i rent missnöje över att en omtyckt lärare, som förberedde dem inför tillvaron i yttre tjänst, fått lämna sin tjänst.

–Jag kände mig avvisad som en kriminell, berättar hon.

Från en exklusiv adress i Borås tar entreprenören William Rydh fram lösningar till dem som vill synas på Google.

Men BT:s granskning avslöjar hur kunder känner sig grundlurade – och hur en tidigare anställd fastnat i en mardröm.

– Ingen lyssnar på mig. Det känns som att det här aldrig kommer att lösa sig, säger Lina som i månader kämpat mot sin tidigare arbetsgivare.

Husdrömmen blev en mardröm för Zuana och Asmir Mehmedovic från Borås.

De står med ett halvfärdigt hus som har så många konstruktionsfel att det sannolikt måste rivas.

Byggfirman som fått över tre miljoner för att leverera ett färdigt hus vägrar bygga klart det eller åtgärda felen, utan kräver i stället ännu mer pengar av paret.

Byggaren har fått alla pengar han ska ha, men vägrar att göra klart jobbet. Hur kan man göra så här? Det är inte mänskligt.

I år har totalt 29 Sjuhäradsfostrade herrar och 24 damer spelat elitfotboll på seniornivå. Men vilka är våra nästa elitspelare?

BT-sporten listar de 40 damer och 25 herrar från Sjuhäradsbygden som vi anser vara närmast eliten.

Gabriel AlmlöfSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.