Annons

Dubbelkrascher – bil voltade in i trädgård

Borås • Publicerad 5 december 2017

Räddningstjänsten har ryckt ut till Backabovägen i Borås efter ett larm om en singelolycka vid klockan 05.40 på morgonen.

– Det är en bil som har voltat. Föraren var ensam och bilen och hade tagit sig ut själv när vi kom fram. Hon låg på marken och klagade på nacksmärtor, säger Christer Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Annons

Enligt Christer Nilsson kommer kvinnan att föras med ambulans till sjukhus.

På Backabovägen voltade en bil in på en tomt.
På Backabovägen voltade en bil in på en tomt.

Boråspolisens hypotes är att olyckan inte gått särskilt fort till, utan den förmodas i stället bero på halka.

– Räddningstjänsten arbetar på platsen och vi har även våra poliskollegor där. Bilen har voltat ut i en trädgård, sen att den voltat kan vara för att vägen helt enkelt varit sluttande eller något liknande ihop med halkan, säger stationsbefälet Joakim Danz.

En och en halv timme slog oturen till igen i området. En bil körde av vägen i höjd med Backabokorset. Föraren klarade sig enligt räddningstjänsten oskadd och bilen hindrar inte trafiken. Även i det här fallet var det mycket halt på platsen.

Även på R40 inträffade under morgonen en olycka när en bil körde in i bilen framför i höjd med Viaredsmotet. Ingen skadades i händelsen och det är oklart om det var halt på platsen.

Fredrik TanoSkicka e-post
Sandra Molliver
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons