GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lastbil läckte olja på R40 - räddningstjänst kallades till platsen

Olja läckte ut på vägen mellan Tullamotet och Viaredsmotet.
Borås • Publicerad 18 juli 2018
Annan lastbil.
Annan lastbil.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Vid 17:12 på onsdagen kom larm in till SOS om ett oljeutsläpp på riksväg 40. Räddningsfordon begav sig till platsen. Trafikverket meddelade att ett körfält drabbades mellan Tullamotet och Viaredsmotet i riktning mot Göteborg.

– Det är en långtradare som läckt uppskattningsvis tio liter olja på vägen. Vi har samlat upp det som var möjligt att samla upp och lämnar nu platsen, säger inre befäl på Räddningstjänsten i Borås.

Trafikverket beräknar att det åter skulle vara full framkomlighet kring 18-tiden.

Viktor ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.