En asiatisk man som hotats av avvisning får permanent uppehållstillstånd eftersom han anses ha anpassat sig till det svenska samhället.
Borås • Publicerad 26 mars 2008

Beslutet kommer från Migrationsöverdomstolen och kan inte överklagas. Därmed är det klart att mannen, som jobbar som läkare i Borås stad, får stanna i Sverige. Det var när mannen skildes från sin fru som han riskerade att bli tvingad att återvända till sitt hemland.

Migrationsverket avslog 2006 hans ansökan om permanent uppehållstillstånd med motiveringen att hans arbete i Sverige inte var ett tillräckligt skäl för honom att stanna sedan han skilt sig. Men Migrationsöverdomstolen är av en annan uppfattning. Att mannen har en fast heltidsanställning som läkare väger tungt och han anses ha en tillräcklig anknytning till det svenska samhället.

Mannen hävdar även att han inte kan återvända till sitt hemland av sociala skäl, eftersom skilsmässor inte accepteras där.

Emma Casserlöv
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.