Kvinna föll från balkong – polisen utreder mord- eller dråpförsök

En kvinna i 30-årsåldern fick livshotande skador i ett fall från en balkong i Borås i går kväll.
Borås • Publicerad 20 december 2010

En man som är i ungefär samma ålder har gripits och anhållits misstänkt för att ha knuffat eller kastat kvinnan från balkongen.

Larmet om händelsen kom till polisen vid 20.30-tiden i går kväll. Kvinnan hade av okänd anledning fallit från en balkong.

Kvinnan fördes först till SÄS Borås och sedan vidare till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Vid 13.30-tiden uppgav pressjouren där att kvinnans skador är livshotande, men att hennes tillstånd för närvarande är stabilt.

Åklagare Mats Jansson håller i utredningen.

– Jag har ännu bara haft inledande diskussioner med polisen och kan inte säga så mycket.

Han säger att det var vissa omständigheter som väckte misstankar.

– Det är i första hand utseendet på platsen och att det fanns en person till i lägenheten när det inträffade, som är grunden till misstankarna, säger han.

Den andra personen Mats Jansson syftar på är alltså den anhållne mannen. Man tror att han och kvinnan var ensamma i lägenheten när händelsen inträffade.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.