Kultis för barn prövas på Hulta

Tecknad film, dans och bokklubb. I februari startar kulturaktiviteter för barnen på Hulta.
Borås • Publicerad 1 februari 2008

BT har tidigare berättat om planerna för ”Kultis på Hulta”. Tanken är att starta kulturverksamheter för barn på Hulta.

I februari är det dags för en första provomgång. Fem grupper ska startas: två grupper som lär sig göra animerad film, två grupper som dansar streetdance och en bokklubb. Totalt kan man ta emot mellan 50 och 60 barn.

När anmälningslappar delades ut på Ekarängsskolan för någon vecka sedan var gensvaret enormt.

– Det tog bara någon timme, sedan kom de första eleverna med ifyllda lappar. En del hade kryssat för alla grupperna och sa att de kunde tänka sig vilken grupp som helst, bara de fick vara med, berättar Lillemor Lindberg, bibliotekarie på Ekarängsskolan.

Det är biblioteken i Trandareds kommundel som väckt idén att starta ”Kultis”. Tanken är att det ska bli en betydligt mer omfattande verksamhet, med många fler grupper – om det bara går att lösa ekonomiskt.

– Vi vill se hur stort intresset är. Om vi sedan får det att fungera, vill vi ha fler grupper till hösten. Då vill vi också få in bland annat hantverk och teater, säger Eva Aspman, bibliotekarie på Trandared.

Målet är att så småningom skapa en förening kring verksamheten, men det är fortfarande osäkert om det kan bli en fortsättning. Till provomgången är det pengar från stiftelsen Framtidens kultur som används, men de är bara tänkta för förstudie och planering.

Provomgången vänder sig till elever i år 3-6 på Ekarängsskolan. Kurserna startar direkt efter sportlovet.

Karin Samuelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.