Annons

Kul sommar för unga basketspelare

Fyra dagar i veckan, tre månader på raken – den som älskar basket kan få mycket roligt i sommar.
Borås • Publicerad 8 maj 2008
Redan första dagen hittade närmare 20 barn till sommarbasketskola på Hulta.
Redan första dagen hittade närmare 20 barn till sommarbasketskola på Hulta.Foto: Karin Samuelsson

Den här veckan startade Borås basket sin sommarbasketskola på Hulta i Borås. Redan första dagen hittade närmare 20 barn dit.

– Men till sommaren, när skolorna har slutat, tror jag det blir fler. Jag är faktiskt rädd att det blir så många att vi inte kan ta emot alla, säger Faruk Cosic, som är ansvarig för basketskolan.

Annons

Det är andra året i rad som Borås basket ordnar basketskola. Förra året var den på Boda, två dagar i veckan. I år satsar föreningen ännu hårdare och tar emot barnen fyra dagar i veckan.

Anton Butros, som är med som ledare, jobbar helt ideellt med basket. Han började i samband med att hans egna barn började träna basket för flera år sedan.

Han planerar att vara med hela sommaren, fyra dagar i veckan.

– Jag har varit med som ledare i flera år redan. Det betyder så mycket för barnen, många i området har ingenting att göra. Då är det viktigt att vi finns, säger Anton Butros.

Nu är basketsäsongen egentligen avslutad, det gör det lättare för Borås basket att hitta resurser till sommarbasketskolan.

Det kostar 100 kronor att vara med på sommarbasketskolan. Skälet till att det finns en avgift är framför allt att barnen ska vara försäkrade under tiden de deltar. Samtidigt får föreningen lite överblick över vilka som där med.

Men det finns inga krav på hur mycket man måste vara med.

– Vi tvingar inte barnen att komma hit. De får komma de dagar de passar, säger Anton Butros.

– Basket är inte så populärt i Borås att vi kan ställa en massa krav. Barnen ska trivas och ha roligt, det är det viktigaste, säger Faruk Cosic.

Vid vackert väder spelar man utomhus, på den nyanlagda basketplanen mitt på Hulta, där förskolan Ekarängsgården låg innan den revs.

Annons

– Om det regnar kan vi inte spela ute, det blir halkigt och bollen studsar inte. Men då har vi tillgång till Ekarängsskolans idrottshall, säger Anton Butros.

Basketskolan pågår måndag, tisdag, onsdag och torsdag under hela maj, juni och juli.

Karin Samuelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons