Annons

Kompromiss i dom om markpris i Kyllared

Borås stad får betala mer.
Borås • Publicerad 26 maj 2008

Men markägarna får inte helt den ersättning de begärde. Striden om markpriset på Kyllared har nu avgjorts av hovrätten.I samband med utbyggnaden av Kyllaredsmotet köpte kommunen in ett antal fastigheter.

Lantmätaren som gjorde förrättningen bestämde ersättningen till 140 kronor per kvadratmeter. Det motsvarade det pris som kommunen då tog för marken som såldes i Viared.

Annons

Men fastighetsägarna, Hyresbostäder i Borås, Erland Persson, Bengt Carlsson, Jan Löngårdh, Stadsporten Future 5 KB och Motorcentralen överklagade.

De ansåg att de borde få 225 eller 200 kronor i ersättning per kvadratmeter.

Erland Persson, ägare till Borås bildemontering, vann 2005 en seger över kommunen då han fick köpa tillbaka 12?000 kvadratmeter för 1987 års marknadsvärde som inte behövdes till vägen.

I början av 2006 beslutade fastighetsdomstolen att kommunen skulle ersätta markägarna med 190 kronor i stället för 140 kronor per kvadratmeter. Både kommunen och markägarna överklagade beslutet.

Nu har hovrätten prövat ärendet och anser att priset på 190 kronor skall gälla. Värdet på marken vid Kyllared bör sättas något högre än värdet på marken på Viared vid det aktuella tillfället, anser hovrätten.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons