Annons

Kommunalråd beklagar lidandet som 90-åriga Anna fick utstå

Kommunalrådet Karl-Gustav Drotz (kd) blev bestört efter att ha läst om 90-årga Annas bensår.
Borås • Publicerad 16 maj 2008

– Det är klart att jag blir ledsen när jag läser det här. En människa har haft ont och fått lida. Jag kan verkligen förstå om anhöriga är upprörda.

Det säger Karl-Gustav Drotz (kd).

Annons

Drotz är kommunalråd och ansvarig för äldreomsorgen i Borås stad. Han säger att han blev bestört och ledsen när han såg bilden på 90-åriga Annas bensår.

–När jag ser bilden på benet reagerar jag självklart. Jag blir ledsen och jag tycker att det är bra att anhöriga anmäler det här ärendet så att det blir en ordentlig utredning. Får vi kritik ska vi åtgärda de brister som finns, säger Karl-Gustav Drotz.

Att kommunen inte gör en egen anmälan enligt Lex Maria tycker inte Drotz är nödvändigt.

– De ansvariga i kommunen har gjort en bedömning att man följt de rutiner som finns. Möjligen kunde SÄS ha följt upp kvinnan bättre.

Bensår är ofta svårläkta och komplicerade. Har personalen kompetens för att ta hand om dessa sår?

– Jag utgår från att alla legitimerade sjuksköterskor kan det här. Men skulle det visa sig att det finns en kompetensbrist och vi får kritik för det ska vi självklart göra något åt det.

Snezana Bozinovska
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons