Komikern Jarl Borssén har avlidit

Skådespelaren och komikern Jarl Borssén har avlidit. Han var född i Berghem och hade under stora delar av sin omfattande karriär en stark knytning till Borås.
Borås • Publicerad 1 januari 2013

Jarl Borssén började sin teaterbana i Borås. Men innan det blev scen på heltid arbetade han i fabriker och till sjöss. 1966 kom han till Kar de Mumma-revyn på Folkan i Stockholm. Stor rikskändis blev Jarl Borssén genom sin medverkan i den första upplagan av Partaj i TV 1969 och senare i tidig version av nu aktuella Gäster med gester. Omtalad blev han också för huvuvudrollen i den komikerotiska filmen Kyrkoherden. I tre år var han med i Hagge Geigerts revy i Göteborg. Totalt har Jarl Borssén medverkat i ett 20-tal filmer och TV-serier.

Jarl Borssén har gjort återkommande gästspel på revyscenen i Borås, bland annat i nyårsrevy vid millennieskiftet och som gästartist i Curt Petersons revyer.

Under en period bytte Jarl Borssén bana och fokuserade på relationsteknik och föreläsningar om arbetslivet.

Under senare år har var Jarl Borssén bosatt i Skåne. Där hade han bland annat framgångar med Arlövsrevyn tillsammans med bland andra Siw Malmqvist och Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

Jarl Borssén avled 21 december efter att ha drabbats av hjärt- och lungproblem. Han blev 75 år

Ingemar Brink
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.