Skogsbranden upptäcktes på morgonen: Nu under kontroll

Grimsås Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Anton Hedberg
Genrebild.

Strax efter 7.00 kom det in ett larm om en skogsbrand i Grimsås. Branden ska ha startat under natten men skogsägaren upptäckte det först på morgonen. Det är ett område på cirka 3 hektar som brinner, det vill säga en yta på ungefär 300 gånger 300 meter.

– Vi är på plats, branden är inte under kontroll än men det är heller ingen snabb spridning, säger Tommy Lieback, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Enligt Trafikverket påverkades trafiken till en början i båda riktningarna på väg 1720 mellan Nittorp och Grimsås av branden men vid 07.50 meddelades det att trafiken inte längre skulle påverkas av räddningsarbetet.

Vid 8.20 höll räddningstjänsten på att lokalisera spridningen och lägga ut slangar över området. Det var då låg intensitet på branden.

Vid 10.30 var branden under kontroll.

– När vi kom runt branden och såg att det inte var någon mer spridning kunde vi kontrollera den. Vi kommer vara kvar under dagen, säger Tommy Lieback.

Vad som har orsakat branden är ännu inte fastställt.

Texten uppdateras.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.