GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man överfallen av gäng i Borås – förd till sjukhus

En man fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha blivit överfallen och brutalt misshandlad av ett gäng på Norrby.
Polisen söker nu vittnen till händelsen.
Borås • Publicerad 13 oktober 2020 • Uppdaterad 14 oktober 2020

Polisen efterlyser iakttagelser från misshandeln som inträffade mellan 17.30 och 17.50 mittemot Almåsgymnasiet, vid Alingsåsvägen.

– Har man sett något runt den tidpunkten vore vi väldigt tacksamma om man hör av sig till oss. Tips och iakttagelser är ovärderliga i sådana här fall, säger Thomas Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Polisen vill i nuläget inte gå ut med signalement på gärningsmännen. Tips till polisen kan lämnas via 114 14 eller genom polisens webbformulär här.

Larmet kom in från privatpersoner.

– Det var flera förbipasserande som såg det här och ringde till oss, säger Aki Kononen, stationsbefäl vid polisen i Borås.

En man blev misshandlad av ett gäng bestående av minst fyra personer. Det kan ha varit ytterligare ett par stycken.

– De slog och sparkade honom. Det kan även ha förekommit någon spark när målsäganden låg ner, säger Thomas Andersson.

Offret fördes med ambulans till Södra Älvsborgs sjukhus för vård. Han är inte svårt skadad men har sårskador och en befarad hjärnskakning.

– Det kan även handla om något brutet revben, säger Andersson.

Händelsen rubriceras som grov misshandel, delvis på grund av mannens relativt omfattande skador. Den utsatte ska även ha blivit hotad, och det har därav också upprättats en anmälan om olaga hot.

Ingen är just nu frihetsberövad för misshandeln, men polisen är hoppfull.

– Vi har en hel del att arbeta vidare med och förhoppningsvis ska det lösa sig, säger Aki Kononen.

Tre personer har pekats ut som misstänkta, berättar stationsbefälet Jörgen Lindén på natten till onsdagen.

– Någon av dem är känd hos oss sedan tidigare, sedan är inte alla tre identifierade ännu, säger Thomas Andersson.

Under dagen fortsätter utredningen och polisen kommer prata med vittnen och målsäganden.

Jonas EkelundSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Elin KullanderSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.