Annons

Julstämning när isbanan invigdes

I lördags var det säsongsinvigning av isbanan i Stadsparken och många boråsare var på plats för att titta på konståkningen och själv prova lyckan på grillorna.
Borås • Publicerad 9 december 2017

Kring Stadsparken kunde man i lördags uppleva flera juliga helgaktiviteter. Bland annat fanns det en konståkningsuppvisning på isbanan, pyssel inne i Orangeriet och loppis på Hötorget.

För Konståkarna Borås var gårdagen en uppvärmning inför den stora showen som väntar nästa vecka. Då kommer 120 konståkare, allt från nybörjare till elit, att inta Borås ishall för föreställningen Christmas on Ice. Men man väckte även nytt intresse för idrotten bland några av besökarna.

Annons

– Det har kommit fram massa småtjejer efter uppvisningen som vill komma till ishallen för att testa på konståkning, säger Eva Andersson, showansvarig i Konståkarna Borås.

Nytt för i år i Stadsparken är att Fritidsbanken kommer att finnas på plats i Orangeriet där man kan låna fritids- och idrottsutrustning, bland annat skridskor att använda på isbanan.

– Det är ett så bra initiativ, det ger verkligen alla möjlighet att kunna testa på att åka skridskor under vintern, säger farmor Ulla Eriksson som var på plats tillsammans med sin son och sonson Fredrik Eriksson och Leo Mattsson.

De två har hittat ett nyfunnet intresse för att åka skridskor och planerar att vara flitiga besökare av isbanan i Stadsparken.

– Vi försöker återuppta skridskoåkandet så det är praktiskt att man kan låna skridskor. Och så är det roligt att det händer lite grejer inne i stan säger Fredrik Eriksson.

Elin KullanderSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons