Jätterea på gröna växter i Borås

När det är billigt eller gratis, då kommer Boråsarna.
Borås • Publicerad 11 september 2008
Torghandlare Yvan Andersson (t h), Göteborg, med kunden Harry Lundin, som är halv boråsare, halv stockholmare.
Torghandlare Yvan Andersson (t h), Göteborg, med kunden Harry Lundin, som är halv boråsare, halv stockholmare.Foto: PeGe Johansson

I dag bekräftades det då blomsterhandlaren Yvan Andersson från Göteborg för första gången sålde på Stora Torget i Borås.

Försäljningsmetoderna var något ovanliga, Yvan med medarbetare skrek ut sina erbjudanden så att det ekade över torget.

– Det har regnat för mycket de senaste veckorna så vi måste slumpa bort vårt lager. Vi står på torgen i Falköping och Lidköping och säljer våra växter, i dag är vi för första gången i Borås. Meningen är att vi ska vara här i framtiden på torsdagar då det numera inte finns någon ordinarie blomsterhandlare på Stora Torget i Borås, säger Yvan Andersson på företaget Cyklamen, Göteborg.

I dag sålde man blommor och andra gröna växter för bara några tior styck.

– Regnet har gjort att vi måste slumpa bort vårt lager, normal kan vi inte sälja så billigt som idag. Vi vill också visa prismedvetna "knallar" att vi har för avsikt att seriöst etablera oss i Borås, men vart är alla Boråsarna säger Yvan Andersson.

Det var dock "trögt i portgången" för knappt en enda människa syntes till på torget innan klockan blev 12.30 i dag.

– Är det alltid så att folk kommer sent till torget? undrade Stora Torgets nye blomsterhandlare "Yvan från Göteborg". I Falköping och Lidköping är det fullt på torget vid åttatiden på morgonen.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.