Annons

"Jag kände mig hotad"

Han har svårt att komma ihåg, men minns en kniv i köket.
Borås • Publicerad 15 maj 2008

– Jag kände mig hotad och fruktansvärt rädd. Annars hade jag aldrig tagit kniven, säger 31-åringen som åtalats för mordförsöket på Sjöbo.

Den tidigare ostraffade mannen har snart suttit häktad fyra månader. I polisförhör försöker han förklara:

Annons

– Jag vet inte om jag fäktar med kniven, om jag hugger. Jag känner att det tar i emot i alla fall men vet inte vem jag har framför mig.

BT berättade i går om åtalet. Offret är en 26-åring som fortfarande vårdas på intensiven. Han har opererats i buken fem gånger, delar av tarmar har avlägsnats och efter sista ingreppet valde läkare att lämna buken öppen.

Tillståndet har flera gånger varit kritiskt och alltjämt kan allvarliga komplikationer tillstöta.

Männen råkade mötas på en fest i en lägenhet och hade inte tidigare träffats:

– Aldrig, det var första gången. Jag hade ingen som helst anledning att skada honom. Det skedde i stundens hetta med alkohol i kroppen och av någon anledning blev jag rädd helt enkelt, säger 31-åringen i förhör.

Flera på festen har berättat att han var mycket aggressiv. Han irriterade sig på något offret sade eller gjorde i köket, tog en brödkniv ur diskstället, följde efter offret ut i hallen och högg till.

– Det är något som inte står rätt till med honom. Det är inte normalt att vända så kraftigt som han gör på två sekunder, har en kvinna på festen sagt i förhör.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons