Annons

Ingen elevflytt i Viskafors

Föräldrarnas protester gav resultat.
Borås • Publicerad 29 maj 2008

Eleverna som börjar årskurs 5 i Viskafors flyttas inte till högstadiet.

– Det fungerar inte att röra till det alldeles för mycket, särskilt när informationen har varit så dålig till föräldrarna, säger Kerstin Hermansson (c), ordförande i Viskafors kommundelsnämnd.

Annons

BT har tidigare berättat om att föräldrar är upprörda över att deras barn som börjar i femman till hösten flyttas till högstadiet. De menar bland annat att att det har varit så stökigt på skolan och då känns det inte rätt att flytta de mindre barnen.

Igår kväll var föräldrarna inbjudna till ett möte med rektorn Malin Tucker, verksamhetschefen Eva Andreasson och kommundelschefen Göran Carlsson. Mellan 50 och 60 personer kom. Mötet var stundtals stormigt.

– Vi fick inga bra argument till varför våra barn ska flyttas mer än att det finns lokaler att fylla, säger pappan Niclas Johansson.

Men föräldrarnas protester gav resultat. Det blir ingen flytt av femmorna.

– Som jag ser det är det en omöjlighet. Kommundelschefen talar med lokalförsörjningskontoret nu för att se om vi kan få fortsätta att hyra paviljongerna som ligger vid skolan. Då kan femmorna gå där, säger Kerstin Hermansson.

Hon beklagar att ärendet skötts dåligt och menar att politikerna inte känt till flytten förrän föräldrarna började protestera.

– Det här har varit en fråga för tjänstemännen, men vad jag har förstått så har vi brustit i kommunikationen, både till föräldrar och lärare.

På sikt tror dock Hermansson att idén att låta barn från årskurs fyra och upp till nian gå tillsammans.

– När hela skolan är ombyggd kommer det att bli bra, men då ska vi vara bättre på att informera.

Snezana Bozinovska
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons