Årets fjärde sommartorsdag lockade som vanligt mycket människor.
Borås • Publicerad 18 juli 2008
Erik, Mattias, Danny = E. M. D.
Erik, Mattias, Danny = E. M. D.Foto: Lars-åke Green
EMD underhöll från scenen.
EMD underhöll från scenen.Foto: Lars-Åke Green

Men torsdagens publik var möjligtvis mer ensidig än normalt.

– Karlarna lämnar vi hemma, säger Erine Husak 63, från Seglora.

När Iron Maiden mötte publiken på ett fullsatt Stockholms Stadion under onsdagen var det till ett unisont basvrål. När EMD äntrar scenen på Stora torget i Borås dagen efter är tongången något ljusare. Längs stängslet trängs långa, korta, mörkhåriga och blonda. Alla med ett kön gemensamt.

– Det verkar som att det är mer tjejer här idag, säger Matilda Eriksson, deltagare i Artist i Borås.

I Borås skymtas det under torsdagskvällen inga sven-sexor, men självklart kan man se en möhippa. På dansbandsbanan i Stadsparken hittar man naturligtvis dansande par beståendes av två tjejer och på andra sidan dansbanan ser man en dansformation som förstås består av TRE tjejer. Killarna lyser med sin frånvaro.

Dock är det tre killar som det pratas om.

– Jag är här för EMD, säger Emelie Alvin, 14, som åkt ända från Göteborg för att se trion. De sjunger så bra.

– Sen är Danny så snygg, fyller Emelies kompis Katrine Andreasson i. Jag tror många är här för EMD idag.

Klockan börjar närmar sig nio. Förväntningarna hos publiken stiger. Alla gör sig redo med sina, skyltar digitalkameror och stämband. En testton från basisten får publiken att samstämmigt vråla högt. Tillsammans skanderar de ”EMD EMD EMD”

När pojkgruppen EMD väl gör entre börjar torget att gunga, blixtar avlösas och ljudnivån stiga. Killarna må vara i underkant under kvällen. Men de som är där, de syns.

Peter Elvemo
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.