GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hundratusentals skattekronor hamnar hos ägaren – avslöjas av dokument och källor
Statligt stöd på hundratusentals kronor i månaden hamnar hos ägaren till Damma & Städa, enligt uppgifter till BT.
Samtidigt har anställda utnyttjats och hotats, och flera har inte fått lön.
Nu har ägaren, Ibrahim Mawed, stämts i domstol – efter att en anställd slagit larm till facket. Trots det får firman fortsatt stöd från Arbetsförmedlingen.
Borås • Publicerad 11 februari 2022 • Uppdaterad 24 april 2022

Muse Ahmed har med sig en bunt papper som han plockar fram ur i fickan och visar oss. Det är handlingar från Arbetsförmedlingen, och hans anställningskontrakt från Damma & Städa.

BT träffar honom en eftermiddag i januari. Muse Ahmed kommer direkt från sitt nuvarande arbete.

Det var i januari 2021 som han först började arbeta på Damma & Städa, i februari fick han sedan ett anställningsavtal via Arbetsförmedlingen.

Ägaren till städfirman, Ibrahim Mawed, beviljades ersättning på drygt 21 000 kronor i månaden, samt ytterligare 2 000 kronor per månad i handledararvode, för anställningen.

Men Muse Ahmed mottog endast en utbetalning på drygt 10 000 kronor, under de fyra månaderna han jobbade på Damma & Städa.

Han berättar att Ibrahim Mawed ville att han skulle betala 6 000 kronor kontant till honom, för att få sin lön. Enligt Muse Ahmed försökte Ibrahim Mawed även få andra anställda att betala kontant för sina anställningar.

– Vi stod i kö utanför kontoret i slutet av månaden i april, en man stod framför mig. Han betalade tillbaka pengar och sa “Vad ska jag göra? Jag betalar. Jag kan inte få något annat jobb.”

– Men jag sa nej, och att jag skulle anmäla Ibrahim Mawed till Arbetsförmedlingen. Då hotade han mig.

”Han sa: “Du kommer att försvinna om du gör anmälningar mot mig.””

På vilket sätt har han hotat dig?

– Han sa: “Du kommer att försvinna om du gör anmälningar mot mig.” Den dagen jag anmälde till Arbetsförmedlingen, så knackade någon på dörren mitt i natten. Jag var rädd för mitt liv. Den händelsen är något jag aldrig kommer kunna släppa.

Muse Ahmed anmälde de uteblivna lönerna till facket, som tog strid för honom och stämde Ibrahim Mawed. Efter att ägaren aldrig återkopplade, eller dök upp vid förhandlingarna, föll en tredskodom – som det heter när den stämda uteblivit – mot honom i januari i år. Enligt den ska Ibrahim Mawed betala närmare 70 000 kronor till Muse Ahmed. 37 794 kronor är för utebliven lön, resten är semesterersättning och skadestånd. Mawed ska även stå för Ahmeds rättegångskostnader på 50 000 kronor.

Domen har överklagats av Ibrahim Mawed, som menar att han inte fått kännedom om att han kallats till förhandling i tingsrätten, då mejl hamnat i hans skräppost och han inte fått några brev. Han skriver också att han lånat ut pengar kontant till Muse Ahmed och att han sagt upp hans kontrakt.

– Det är overkligt att han säger så. Jag har inte lånat pengar överhuvudtaget, säger Muse Ahmed. Som berättar att han också polisanmält Ibrahim Mawed, men sedan inte velat driva den processen vidare, av rädsla.

Damma & Städa får stora summor i stöd från Arbetsförmedlingen för merparten av sina anställda, enligt uppgifter till BT.

Ägaren har systematiskt betalat ut för lite lön till städarna, trots stöd från staten. Enligt anställda skröt han om att han fick ut 280 000 kronor i månaden från Arbetsförmedlingen. Uppgifterna är sekretessbelagda, men BT har fått bekräftat att summan framstår som rimlig.

– Det handlar om minst så mycket pengar, säger en person med god insyn.

Arbetsförmedlingen hänvisar till sekretess. Men i mejl framgår att Damma & Städa får fortsatt stöd.
Arbetsförmedlingen hänvisar till sekretess. Men i mejl framgår att Damma & Städa får fortsatt stöd.Foto: Anders Wiklund/TT

Ägaren får också handledararvode för att underlätta för personer att komma in i arbetslivet – samtidigt berättar anställda för BT om hot, svartarbete och fusk.

– Jag önskar att myndigheterna skulle ta tag i det, säger en tidigare anställd som vill vara anonym.

Claudia Jimenéz Guala är förbundsjurist på fackförbundet Kommunal, och representerar Muse Ahmed:

– Det är väldigt synd att ägaren nu förhalar processen, han hade kunnat yttra sig tidigare. Nu är det ännu mer tid som går åt.

Hon förklarar att de tänkt skicka en betalningsuppmaning till Ibrahim Mawed, om tredskodomen vunnit laga kraft. Om han då inte betalat skulle de ansöka om att försätta hans företag i konkurs.

– Nu kommer det istället att bli nya förhandlingar.

– Om ett företag inte är lönsamt och inte kan betala löner ska det inte finnas på den svenska arbetsmarknaden. Att bedriva verksamhet får inte ske på arbetstagarens bekostnad, fortsätter hon.

”Det finns inget kontrollsystem kring oseriösa arbetsgivare i Sverige.”
Susanne Nilsson, Kommunal.

Susanne Nilsson är ombudsman på Kommunal:

– Jag har varit i kontakt med Arbetsförmedlingen angående ärendet, och förstått att det upprättas en anmälan men att det efter det inte händer så mycket mer, i princip ingenting. Det finns inget kontrollsystem kring oseriösa arbetsgivare i Sverige, säger hon.

För Muse Ahmeds del följer nu en tid av ovisshet.

Han beskriver hur han försöker anpassa sig och komma till rätta i Sverige tillsammans med sin familj, efter att ha flytt från Somalia.

– Jag vill bo här utan problem, jag försöker göra mitt bästa, säger han.

Samtidigt som Muse Ahmed berättar sin historia, lyfter han många frågor som speglar hans oro; hur kan han hitta en bättre lägenhet med mer plats till sina barn? Varför gör inte myndigheterna mer, när han blivit lurad på sin lön?

Han skakar på huvudet när han tar del av Ibrahim Maweds överklagan.

– Städarna var rädda för honom. Han fuskar och respekterar inte någon eller någonting, säger Muse Ahmed.

Han beskriver, precis som de andra BT har träffat, långa arbetsdagar, helgjobb och övertid.

– Jag har städat över hela Sverige. Jag har jobbat helg, kväll, och obekväma arbetstider. Men jag fick inga pengar, och blev hotad. Jag vill aldrig jobba på en sådan arbetsplats igen, säger Muse Ahmed.

Damma & Städa har haft många anställda med stöd från Arbetsförmedlingen.
Damma & Städa har haft många anställda med stöd från Arbetsförmedlingen.Foto: Jan Pettersson

Ibrahim Mawed svarar BT på telefon och upprepar det han förmedlat till tingsrätten – att han fått mejl om lönetvisten till sin skräppost.

– Jag har inte tid, men han ljuger. Vi har alla bevis. Jag har fått breven till min skräppost och inte sett dem. Jag har alla bevis.

Han säger vidare att han har ett stort företag och inte kan förlora det bara för en lön.

– Jag har ingen kommentar, jag har överklagat, säger Ibrahim Mawed.

Muse Ahmed är kritisk mot hur Arbetsförmedlingen agerat när han berättat om att han inte fått lön på Damma & Städa.

– De sa att pengarna var utbetalda, att det inte gick att göra något åt det.

Tomas Fredriksson är sektionschef på Arbetsförmedlingen i Borås. På grund av sekretess kan han inte besvara frågor om ett särskilt företag, utan endast berätta generellt.

– Får vi in klagomål tar vi kontakt med arbetsgivaren i fråga. Det hamnar på mitt bord först när det blir en större fråga, annars är det handläggarna som hanterar rapporter om brister, i första hand.

Om Arbetsförmedlingen misstänker att det är fråga om felaktiga utbetalningar av arbetsgivarstöd så finns det en tydlig rutin att följa på myndigheten. Det rapporteras då från lokala kontor till avdelningen för felaktiga utbetalningar, där en speciell arbetsgrupp tar det vidare.

– I Borås har vi generellt sett väldigt bra arbetsgivare. Jag har endast haft ett sånt ärende på mitt bord de senaste 15 månaderna, säger Tomas Fredriksson.

Information om vilka företag som får ersättning från Arbetsförmedlingen vägrar myndigheten att lämna ut. Man hänvisar till stark sekretess. I Muse Ahmeds fall finns det dock offentliga dokument i tingsrätten som visar att Arbetsförmedlingen begärt in dokument som lönebesked, och underlag som visar att lön betalats ut.

Det är enheten för uppföljning och kontroll som begärt in underlagen från Damma & Städa.

Men vad händer då om samma företag ansöker om ersättning för nya anställningar, när det finns misstanke om fel?

En utredning, eller ett återkrav om pengar, innebär inte att en arbetsgivare inte kan få nya stöd. Det beror på kraven för just det stödet arbetsgivaren då söker, skriver Arbetsförmedlingens pressavdelning, som samordnat svar på BT:s frågor, i ett mejl.

Det innebär alltså att Damma & Städa kan fortsätta att kvittera ut nya ersättningar, för nya anställda. Att samarbetet med städfirman fortsätter kan BT också avslöja, efter att ha granskat e-post mellan företaget och Arbetsförmedlingen. Den 27 oktober 2021 är rubriken i ämnesraden ”Anställningsavtal”.

Finns det tillräckliga kontrollsystem på Arbetsförmedlingen för oseriösa arbetsgivare?

Även här får BT svar via mejl:

“Arbetsförmedlingen har gjort en hemställan för att få bättre kontrollmöjligheter och möjlighet att avslå ansökningar om stöd på bland annat ekonomiska grunder.”

FAKTA

• Under 2021 beslutades om återkrav i 6 090 ärenden, på Arbetsförmedlingen i Sverige.

• Hur många utredningar som startats finns ingen statistik på.

• Det finns inga generella riktlinjer om att stoppa beviljade stöd till arbetsgivare, om myndigheten får signaler kring felaktiga utbetalningar. Bedömning sker i varje enskilt ärende.

• Det finns ingen maxgräns på hur många anställda man kan få ersättning för, när det gäller introduktionsjobb som i Muse Ahmeds fall.

• Det finns inget maxantal vad gäller hur många anställda man kan få handledararvode för.

Jennie ÖlundSkicka e-post
Jonas EkelundSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.