Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hugo Josefsson har avlidit

Hugo Josefsson, grundare av Josefssons postorder har avlidit.
Hugo Josefsson var också en hängiven frimärkssamlare.
Hugo Josefsson var också en hängiven frimärkssamlare.
Foto: Jan Pettersson/arkiv

Verksamheten startade hemma i tvårummaren på Byttorp där Hugo Josefsson inspirerad av en annan entreprenör, Olle Blomqvist, började i liten skala.

De två hade träffats när de väntade på sina flickvänner som arbetade på samma syfabrik och när Olle Blomqvist berättade att han börjat sälja lakansväv fick Hugo Josefsson inspiration att göra något liknande.

I mitten av 1950-talet startade han Josefssons postorder. Verksamheten växte och på 1970-talet öppnade företaget butik i Knalleland.

Under 1980-talet byggdes lager- och distributionslokaler i Viared. Företaget hade växt ännu mer och i slutet av 1980-talet hade Josefssons 850 anställda och drygt 30 000 postorderkunder. Nu utökades också verksamheten med postorder och butiker i både Norge och Tyskland.

1988 fick Hugo Josefsson ett erbjudande från KF som ville köpa företaget, vilket han sa ja till. Efter försäljningen arbetade han kvar i företaget i några år.

1996 köpte Ellos Josefssons och i början av 2000-talet försvann varumärket Josefssons.

Frimärken var Hugo Josefssons stora passion från barndomen och upp i åren. Han tillhörde en av de förnämsta samlarna i Sverige och prisbelönades flera gånger för sina samlingar.

Hugo Josefsson blev 86 år.

Läs mer