Hon vill skapa ett smart Knalleland

Marie Börjesson kommer närmast för reklambyrån Vision box där hon har arbetat med marknadsföring för gallerian Arkaden i Göteborg. Som ny centrumledare för Knalleland vill hon skapa ett smartare och tydligare köpcentrum.
Borås • Publicerad 4 oktober 2014
Foto: 
Foto: 

Hur har du tänkt göra det?

– Jag tror att det finns ett behov av någon typ av samlingsplats - så att man får ett nav i Knalleland. Nu är allting väldigt utspritt eftersom det har sett ut så under en lång tid.

Vilka butiker hade du velat få till Knalleland i framtiden?

– Som många andra boråsare – och tjej dessutom – tycker jag till exempel att spanska Zara är ett jättetrevligt varumärke. Mango är ett annat varumärke inom mode som hade kunnat passa här. Jag tror att det finns många lokala förmågor och varumärken som är sprungna ur Borås som också hade kunnat passa bra in i Knallelands koncept.

Vad tycker du saknas?

– Jag ser att det finns utvecklingspotential i servicebitar. Till exempel toaletter - det är ganska begränsat i dag med tanke på hur många besökare vi har. Våra parkeringsmöjligheter är jättefina – men det kanske är så att det också behöver utvecklas på något sätt. Familjer är en av våra stora målgrupper och där kan man också öka servicen – vi har egentligen inga lekytor här i Knalleland. Någon slags lekplats eller barnpassning vore bra. Det finns jättemycket man kan spåna på.

Hur ser du på det påtänkta köpcentrumet i Viared?

– Det kan få väldigt stora konsekvenser i innerstaden – både Borås centrum och Knalleland. Det är klart att det är enkelt och lätt att skapa nya och fräscha miljöer genom att bygga nytt. Jag tror man kan ha väldigt mycket expansion där ute utan att lägga samma typ av handel som finns i innerstan.

Vad får konsekvenser skulle det ha för innerstan menar du?

– Bil- och släpvagnshandel i Viared tror jag är fantastiskt bra. Men lägger man ut en ny dagligvaruhandel och börjar med modegallerior kan det bli svårt för Borås att hantera. Man kan ju se att Väla utanför Helsingborg helt har vattnat ur innerstaden. Butikslokalerna står tomma i centrum. Det är ett jätteproblem.

Hur ser du på konkurrensen mellan er och Borås city?

– Får vi besökare till Borås ska vi försöka få den personen att hitta både till Knalleland och Borås centrum. Vi har många kända varumärken – Gina Tricot och Lindex som omsätter bra både i Knalleland och i centrum. Vi kompletterar varandra. Så länge stan inte har öppet sent på lördagar eller söndagar så har vi självklart en konkurrensförmån där.

Hur ser du på butikslokalerna som står tomma på övervåningen i Knallerian?

– Det ser aldrig bra ut när det står tomma lokaler. Men för att fullfölja nya planer måste man ibland låta vissa tomma lokaler stå tomma. Det är väldigt utdragna processer och långa ledtider. Vissa butikslokaler vet jag står tomma av en anledning – vissa har flyttat runt. Där har jag ännu inte fullt grepp om vilka lokaler som är avsedda för nyetableringar eller vilka som är på väg in.

Du har ett stort sångintresse också?

– Det är ett fritidsintresse. Jag sjunger lite på bröllop och dop – framför allt hos vänner och bekanta. I somras var jag med på torget och körade i Svensktoppen nästa åt A dreamers inn. Jag har även en liten studio hemma där jag sitter och spånar och donar ibland. Musiken är ett sätt för mig att koppla av. Sen har jag även två böcker jag sitter och skriver på.

Vad är det för böcker?

– Den ena boken handlar om att få tvillingar! Jag fick tvillingar för sju år sedan och det fanns ingen litteratur om det då. Kostnadsmässigt blev det ju fantastiskt dyrt. Det är lite sånt som jag skriver om boken – tips om vad man behöver eller inte behöver. Som nybliven förälder har man ofta en föreställning att man måste ha alla saker. Sen har jag en liten roman på gång också – men jag har inte kommit lika långt på den.

Marie Börjesson

Ålder: 38 år

Bor: Kransmossen i Borås.

Gör: Centrumledare för Knalleland.

Familj: Sönerna Noah och Alvin, 7 år.

Mest besökta sajt: Jag har Facebook som startsida. Annars jämnt mellan nyhetssajterna Aftonbladet, BT och Expressen.

Läser: Gärna kriminalromaner. Jag försöker ofta välja lite blandat. Det som dyker upp på topplistorna – men jag läser nästan bara på engelska. Från början var det ett sätt att utveckla språket. Men nu är det mer avkopplande eftersom det tar längre tid.

Lyssnar på: Allätare. Jag älskar countrymusik och nattklubbsmusik (house)

Blir glad av: En positiv omgivning, att ha positiva människor runt omkring mig.

Missar aldrig: Att köpa lördagsgodis.

Antingen eller

Djurparken eller Borås Arena

Idol eller På spåret

Vin eller öl

Vedrana Sivac
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.