GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hon belönas för sitt arbete mot narkotikamissbruk

Antes Minneslopp är ett av landets största inom hundkapplöpningen. I samband med loppet delas också ett stipendium ut. I år tillföll det Jessica Vikberg, ordförande i Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle.
Borås • Publicerad 11 oktober 2021 • Uppdaterad onsdag 12:02
Palle Werdelin delade ut stipendiet vid Antes minneslopp till Jessica Vikberg.
Palle Werdelin delade ut stipendiet vid Antes minneslopp till Jessica Vikberg.
Foto: Max Werdelin

Andreas Ante Olsson avled 2009, bara 23 år gammal, efter en överdos av nätdrogen metedron. Ante var hängiven hundkapplöpningssporten och tillbringade stora delar av sitt liv på Borås Greyhound Park.

De senaste tre åren har det därför anordnats ett lopp samt delats ut ett stipendium till Antes minne.

Årets stipendiat, den fjärde i ordningen, heter Jessica Vikberg. Hon kommer från Göteborg och är ordförande i Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle. Jessica driver även podcasten Narkotikapodden, som hon med hjälp av gäster fyller med informativa och utbildande samtal på temat droger, kriminalitet och beroende. Stipendiesumman är på 3 600 kronor.

– Även i sitt yrkesliv som tullare har hon arbetat med att förebygga och bekämpa narkotikamissbruk, säger Palle Werdelin, ordförande i Antes Minnesförening.

Den tyska greyhounden Razldazl Curtis som ägs och tränas av Jürgen Stankewitz, har vunnit Antes Minneslopp de senaste två åren och gjorde även så i år.

Antes minneslopp vanns för tredje året i rad av hunden Razldazl Curtis.
Antes minneslopp vanns för tredje året i rad av hunden Razldazl Curtis.
Foto: Max Werdelin

Tidigare stipendiater

2018: Martin Adriansson och narkotikahunden Taggen.

2019: Niklas Lindroth

2020: Borås stads mobila team

Håkan PerssonSkicka e-post
Håkan RosenqvistSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.