Annons

Het diskussion om skola och omsorg

Borås gick bra ekonomiskt under 2007.
Borås • Publicerad 16 maj 2008

Det var alla politiker överens om när kommunens årsredovisning klubbades. Däremot blev det en lång diskussion hur bra verksamheten är.

Kommunstyrelsens ordförande Ulrik Nilsson (m) inledde med att Borås förra året visade ett bra resultat, 260 miljoner kronor.

Annons

– Om det blir en inbromsning är det ganska bra att ha en marginal. Den ekonomiska situationen är inte lika glasklar som den varit tidigare.

Ulrik Nilsson var också nöjd med kommunens verksamhet under 2007 men tillade att inget är så bra att det inte går att förbättra.

Kommunstyrelsens vice ordförande Ulf Olsson (s) instämde i att ekonomin var bra men delade inte åsikten om en bra verksamhet.

– För nionde året i rad presterar Borås ett sämre skolresultat än riksgenomsnittet. 150 elever lämnar grundskolan utan behörighet till gymnasiet.

I år, liksom de senaste åren, blev det en lång diskussion med många inlägg om resurserna till skolorna i Borås. Sexpartimajoritetens representanter menade att det är inte så illa som statistiken visar och att det nu görs satsningar på skolan. Socialdemokraterna och vänstern var kritiska till att det inte satsas mer.

Ulf Olsson var dock inte bara missnöjd med resurserna till skolan. Han menade att även äldreomsorgen hade sina brister och tyckte att kommunen gör för lite för de hemlösa och att motverka segregation.

Han efterlyste en offensivare personalpolitik och mer strategiskt arbete.

Ulrik Nilsson utlovade att det snart skall komma mer strategiska satsningar för att utveckla näringslivet i Borås.

Marianne Hedenryd
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons