GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hedin Bil får ny anläggning i Borås

Fastighetsbolaget Castellum ska bygga en ny anläggning åt Hedin Bil, precis invid riksväg 40.
– Det blir som en port in i Borås, säger Anna Grundström Ahlqvist, affärsområdeschef för Castellum i Borås.
Borås • Publicerad 22 januari 2022 • Uppdaterad 24 januari 2022
Illustration: Hedin Bil/XYZDP Scandinavia AB. Så här kommer Hedin Bils nya Ford-anläggning i Borås se ut när den står klar nästa år.
Illustration: Hedin Bil/XYZDP Scandinavia AB. Så här kommer Hedin Bils nya Ford-anläggning i Borås se ut när den står klar nästa år.Foto: Pressbild

Den nya anläggningen kommer bli en komplett fullserviceanläggning som ska erbjuda försäljning och service av nya och begagnade Ford person- och transportbilar. Byggnaden kommer ha en yta på cirka 5 800 kvadratmeter med bland annat en väldimensionerad verkstad.

För drygt ett år sedan tog Hedin Mobility Group över generalagenturen för Ford i Sverige och har just nu 15 Ford-anläggningar runt om i landet. Sommaren 2023 finns det även en i Borås om allt går enligt plan.

– Att få detta uppdraget och jobba tillsammans med Hedin Bil känns väldigt roligt. De har en stark Boråskoppling och det är ett proffsigt team vi satt ihop tillsammans med dem, säger Anna Grundström Ahlqvist.

Bygglovet är inskickat och projekteringen för bygget har pågått en tid. Så fort bygglovet godkänns kommer det första spadtaget att ske, för att kunna hålla tidsplanen med inflytt 2023.

Anläggningen kommer att byggas med hållbarhet i fokus. Enligt Anna Grunström Ahlqvist är det viktigt för Castellum.

– Vi gör alltid miljöklassningar på våra byggnader vid nyproduktion. Denna byggnad kommer att miljöcertifieras med Miljöbyggnad Silver. Vi jobbar hållbart med allt från material, uppvärmning och förnybar el, säger hon.

Hedin Bil grundades 1985 i Borås av Ingemar och Anders Hedin. Idag drivs verksamheten i flera europeiska länder och är en av Sveriges största marknadsplatser för fordon och fordonstjänster.

– Det var i Borås det började för Hedin Bil och det är ju extra roligt. Borås med sin närhet till Göteborg kommer att komplettera den västra regionen på ett utmärkt sätt. Det blir positivt för Ford-kunder att ha en ”one stop-shop-lösning”, säger Anderz Larqvist, VD för Ford Hedin Bil.

Det här är Miljöklass Silver

Miljöbyggnad är ett svenskt system för miljöcertifiering av byggnader.

Miljöbyggnad mäter totalt sexton olika värden som sedan granskas av oberoende tredje part innan vi ger ut vår certifiering.

För att uppnå nivån Silver krävs det mer av byggnaden än att bara följa de vanliga lagkrav och rekommendationer som finns – bland annat måste solskyddet, ljudmiljön och ventilationen vara mycket bättre.

De flesta som väljer att certifiera med Miljöbyggnad har Silver som mål för sina byggnader – det är en tydlig markering att byggbolaget eller fastighetsägaren är engagerad i miljöfrågor och tänker på dig som ska vistas i byggnaden.

Källa: Sweden Green Building Council

Anton LorentzsonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.