Nästa höst kan Borås kulturskol få en filial på Hässleholmen.
Borås • Publicerad 14 september 2008

Få elever åker från Hässleholmen till lektionerna på kulturskolan nere i stan.

– Det kan vara alla möjliga hinder. Man har inte möjlighet att skjutsa och vill inte skicka barnen själva med buss eller man tycker att det kostar för mycket, säger Per-Olow Pell, chef för kulturskolan.

Satsningen på kultur för alla under skoltid är ett sätt att komma närmare eleverna. Det har varit populärt, men har hittills inte lett till att fler elever sökt sig till kulturskolan på fritiden.

Därför kan nästa steg bli en mini-kulturskola, på plats på Hässleholmen.

Det skulle innebära att barn och ungdomar från Hässleholmen kan få ta del av kulturskolans aktiviteter på hemmaplan.

Kulturskolans personal skulle kunna komma en eller ett par kvällar i veckan och ha lektionerna exempelvis i Fjärdingsskolan eller i fritidsgården.

Målet är att ha flera aktiviteter igång samtidigt.

– Vi vill att det ska kännas som kulturskolan, att det händer mycket på samma gång. Inte en ensam lärare i en i övrigt mörk skola eller så, säger Per-Olow Pell.

Vilka kurser och verksamheter som kan erbjudas på Hässleholmen är inte klart, inte heller vilken lokal som blir aktuell.

Det finns tankar om att göra filialer också på Sjöbo och Norrby. Men Hässleholmen lär bli först ut. Om allt går enligt planen kan filialverksamheten starta nästa höst.

Karin Samuelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.