Här är valdeltagandet högst – och lägst

Borås Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Tämta-Vänga är bäst i Borås på att rösta. Hela 94,6 procent av de röstberättigade i kretsen valde att lägga en röst.

Lägst valdeltagande noteras i Hässleholmens vallokaler.

Vid 2018 års val ligger det preliminära valdeltagandet på 82 procent i Borås kommun. Det är en ökning med 1,2 procentenheter jämfört med förra valet. Det innebär att valdeltagandet i Borås kommunval har ökat fyra val i rad.

De kommunvalskretsar som har högst valdeltagande 2018 är Tämta-Vänga på hela 94,6 procent. Sparsör på 92,3 procent och Sandared västra på 92,1.

De kommunvalskretsar som har lägst valdeltagande hamnar alla i samma stadsdel. Hässleholmen Södra har 52,7 procent valdeltagande, Hässleholmen Östra 56,7 procent och Hässleholmen Västra 58,5. På bottenlistans fjärdeplats hamnar Kristineberg med sina 63,9 procent.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.