Här träffar Aram äntligen sin hjälte: "Jag kommer aldrig glömma dig"

I dag fick Aram Karim äntligen träffa sin räddare i nöden – den tidigare okända mannen som hjälpte honom efter trafikolyckan visade sig vara boråsaren Christian Moore.
Borås • Publicerad 7 oktober 2014
Aram Karim ger sin hjälte Christian Moore en rejäl kram.
Aram Karim ger sin hjälte Christian Moore en rejäl kram.Foto: Bengt Lagerstedt

– Det är skönt att se att du står på benen igen, sade han efter att ha blivit omkramad av Aram Karim.

Christian Moore hjälpte Aram Karim när han kraschat med sin bil på riksväg 41 utanför Kinnarumma för en vecka sedan.

Flera personer stannade för att hjälpa till, men mannen som sa åt Aram Karim att stanna i bilen och inte röra sig var Christian Moore. Han stannade tills ambulansen kom till platsen.

I veckan gick Karim gick ut med en efterlysning i BT för att komma i kontakt med sin räddare – det enda han visste om honom var att han var en ung man som troligtvis körde en vit bil. En arbetskamrat till Christian Moore såg efterlysningen i BT och kontaktade honom.

I dag träffades de för första gången efter olyckan – Aram Karim kramade om sin hjälte och tackade för hjälpen med blommor och ett presentkort.

– Det såg otäckt ut. Det är skönt att se att du står på benen igen. Jag trodde du hade brutit ryggen, sade Christian Moore till Aram Karim.

– Jag är jättetacksam. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag kommer aldrig glömma vad du gjorde. Du var som en bror för mig under den här tiden, sade Aram Karim.

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

Christian Moore som till vardags är VD på Kinna Automatic var på väg till jobbet när han såg Karims kraschade bil. Han har varit med om olyckssituationer tidigare och menar att han bara agerade instinktivt.

– Det känns nästan som att det har blivit lite väl glorifierat och hjältestatus hit och dit. Men jag kan förstå hur Aram tänker. Jag tror att han kände sig väldigt ensam och utsatt i den situationen.

Men du ser dig inte dig själv som en hjälte?

– Nej, absolut inte. Det handlar om sunt förnuft och medmänsklighet. Jag tror att den största delen av Sveriges befolkning hade gjort precis likadant. Det hoppas jag.

Kommer ni hålla kontakten efter det här?

– Jag sparar hans telefonnummer så länge jag lever, sade Aram Karim.

– Stora ord. Men hade det inte varit jag så hade det kommit någon annan, sade Christian Moore.

Vedrana Sivac
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.