Häktad för knivdåd mot tidningsbud

En 28-årig boråsare häktades i dag för knivdådet mot ett tidningsbud på Norrby.
Borås • Publicerad 4 augusti 2008

– Motivet är inte klarlagt ännu. Men det har inget att göra med att offret var tidningsbud, säger kammaråklagare Ove Svensson.

Enligt Borås tingsrätt är mannen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Han nekar och säger att det var nödvärn, att han var tvungen att försvara sig.

Männen kände varandra sedan tidigare och polisen tror inte att det var en slump att de möttes. De hade förmodligen kontakt med varandra på mobiltelefon på kvällen innan dådet eller senare under natten.

– Upprinnelsen till dådet kan ha varit någon form av tumult då männen träffades, säger Ove Svensson.

Offret, som också är 28 år, berättade vem som hade knivhuggit honom.

Polisen fick tips om var den misstänkte kunde finnas och på fredagen hämtades han till förhör. Mannen anhölls efter beslut av åklagare.

Han är sedan tidigare känd av polisen och förekommer i utredningar om brott. Senast i somras dömdes han till dagsböter för narkotikabrott.

Det var natten mot fredag som tidningsbudet blev knivhuggen under sin runda på Norrby.

Skadorna var allvarliga, men inte livshotande.

Lennart Granberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.